Limon Suyunun Faydaları

Güzellik / Bakım / Kadın / Sağlık

Limon Suyunun Faydaları

Sabahları limon suyu içmek bir çok uzman tarafından tavsiye edilmektedir. Gerçekten bu kadar faydalı mı?




Limon suyu güne başlamak için mükemmel bir yoldur, çünkü vücuda uygun hidratasyonu sağlar ve sistemden gelen tehlikeli toksik atıkları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Beslenme profiline gelince; potasyum, demir ve kalsiyum gibi minerallerin mükemmel bir kaynağıdır; A, B ve C gibi vitaminlerin yanı sıra protein, lif ve karbonhidrat içermektedir.

Buna ek olarak, limonda bol miktarda sitrik asit bulunur. Ayrıca kuvvetli bağışıklık arttırıcı, antiviral ve antibakteriyel özelliklere de sahiptir. Bu süper sağlıklı içeceği hazırlamak için, limonu ortadan kesmeniz, suyunu bir bardak ılık suya sıkmanız ve gerekirse balla tatlandırmanız yeterlidir. 

LİMON SUYUNUN FAYDALARI

1. Kötü nefes kosusunu alır

Asidik yapısı sayesinde, kötü nefes kokularına karşı inanılmaz doğal bir araç olarak çalışır. Temelde ağzı temizler ve öncelikle ağız tıkanıklığından sorumlu bakteri öldüren tükürük üretimini uyarır. Daha fazlası da limon, uyku esnasında dilde oluşan beyaz tabakayı da çıkarır.

Not: Sitrik asit oldukça güçlüdür ve diş minesine zarar verebilir. Bu zararı önlemek için limon suyunu içmeden evvel dişlerinizi fırçalamanız yararlı olacaktır. Başka bir seçenek ise, limon suyunu bitirdikten sonra ağzı saf su ile durulamaktır.

2. Boğan enfeksiyonlarını giderir

Limon suyu, güçlü antibakteriyel özellikleri sayesinde boğaz enfeksiyonları, boğaz ağrısı ve bademcik iltihabı tedavisinde son derece etkilidir. Basitçe söylemek gerekirse, düzenli olarak limon suyu içmek, boğazdaki enfeksiyonların yanı sıra, astım ve solunum ile ilgili konularda da faydalı olur. İyileşme sürecini hızlandırmak için limon suyu ile gargara yapabilirsiniz.

3. pH seviyesini düzenler

Limonları, bilinen en iyi alkalize edici gıdalardan biri haline getiren şey, asidik ve askorbik asit içeriğidir. Aşırı asitin, vücuttaki iltihaplanma ile kuvvetli bir bağlantısı olduğu bilinmektedir. Sabahları limon suyu içmek, eklemlerde hem asit oranını, hem de ürik asidi azaltır; bu da iltihaplanmayı azaltır ve iltihap ile ilgili hastalık riskini azaltır.

4. Enerjiyi arttırır

B ve C vitaminleri ile proteinler, karbonhidratlar ve fosfor gibi besin maddelerinin de bulunduğu limon, ideal enerji güçlendirici olarak çalışır. Aynı zamanda, vücudu hidratlar, oksijen bakımından zenginleştirir ve canlandırır. Sabah rutininize başlayabilmenizi sağlar. Sindirim sistemine girdikten sonra limon anında enerji artışı sağlarken aynı anda ruh halinizi de geliştirir.

5. Bağışıklığı arttırır

Limonlar, bağışıklık sistemimizin sağlığı için gerekli besin maddelerinin emilimini artırır. Ayrıca grip ve soğuk algınlığı önleyen, farklı hastalıklara karşı sistemi koruyan C vitamini vücuda sağlarlar. Limonlarda saponinler, güçlü antimikrobiyal özelliklere sahip bileşikler bulunur.

6. Zayıflamaya yardımcıdır

Zayıflama sürecinizi artırmak için tamamen doğal bir yol arıyorsanız, daha fazla kendinizi yormayın! Limon suyu, açlık isteğinizi durduran ve uzun süre devam eden bir tokluk hissi veren pektin içeriğinden dolayı mükemmel kilo kaybı yardımcınız olabilir. Dahası, limon suyundaki içerikler, alkalin olup kilo verme sürecini hızlandırmaya da yardımcı olur.

7. Kan basıncını düzenler

Hipertansiyonu olan insanlar lenfatik sistemi temizlerken ve vücudun tamamını nemlendirirken limon suyundan çok faydalanırlar. Ek olarak, limonlarda yüksek potasyum, stresle mücadele eden, zihinsel fonksiyonu geliştiren, uykuyu kolaylaştıran ve böylece kan basıncını kontrol altında tutan mineraller de bulunur.

8. Sindirimi kolaylaştırır

Limon, safra üretimini uyaran, sindirimde önemli bir role sahip olan bileşikleri içerir. Zehirli atıkların ve zararlı bileşiklerin giderilmesinde etkili olan limonlar da sindirim sisteminin işlevini artırır.

Bir başka deyişle, düzenli olarak limon suyunu içmek, bel ağrısı, mide ekşimesi, şişkinlik, ishal ve kabızlık da dahil olmak üzere hazımsızlık semptomlarını önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur.

9. Üriner sistemi temizler

Limon suyu doğal idrar söktürücü olarak çalışır. Bu özelliği ile üriner sistem temizleyicidir ve idrar üretimini teşvik eder. Aynı zamanda idrar yollarının pH seviyesini dengeler ve bu da bakterilerin çoğalmasını azaltır. Sitrik asit içeriği tüm vücudu detokslar ve idrar yolları ile ilişkili enfeksiyonları uzak tutar.

10. Cilt kanserini iyileştirir

Kanı temizlediği ve yeni kan hücrelerinin büyümesini teşvik ettiği göz önüne alındığında, limon suyu cildin kalitesini önemli ölçüde geliştirir. C vitamini ve antioksidan içeriği, cilt lekelerinin, lekelerinin ve kırışıklıkların görünümünü engellerken, serbest radikallerin neden olduğu hasarla mücadele eder. Limon suyuna bal ilave etmek, özellikle anti-bakteriyel, restoratif ve kollajen artırıcı etkilerini arttırır.

 




Bu haber 27.12.2016 22:27:50 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?

  • Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları

  • Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi

  • Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin

  • Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?

  • Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?

  • Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?

  • Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir

  • Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!

  • Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!

  • Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi

  • Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler

  • Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri

  • Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!

  • Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!

  • Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!

  • Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!

  • Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!

Benzer Haberler