Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin

Manşet / Sağlık / Yaşam

Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin

Üzümün çok iyi bilinen sağlık faydaları vardır. Mevsiminde üzüm yiyebilir ya da kuru üzüm olarak tüketebilirsiniz.




Sağlık üzümde;

Üzümün çok iyi bilinen sağlık faydaları vardır. Mevsiminde üzüm yiyebilir ya da kuru üzüm olarak tüketebilirsiniz. Gerçek vitamin bombası olan üzüm meyveleri hakkında uzmanlar, çok fazla üzüm türü olmasına rağmen, her biri vücudu yenileyecek ve gerekli vitaminleri tedarik edecektir diyor. Küçük üzüm meyvelerinde, renkleri ne olursa olsun, A, B6, B vitamini ve folik asit bol miktarda bulunur. 100 gram üzümün önerilen günlük C vitamini miktarının % 25'ini karşılayabileceğini unutmamak önemlidir.

Daha iyi hafıza için üzüm yiyin; Siyah üzüm, yaşlı insanlarda hafıza kaybını yavaşlatabilen bir meyvedir. Araştırmalara göre koyu üzüm çeşitleri hafızayı iyileştirebilir. Son araştırmalar üzüm çekirdeklerinde bulunan polifenollerin Alzheimer hastalığına bağlı beyin dokusu gelişimini azaltabileceğini ortaya koymuştur.

Ağrı için iyidir; Gutta veya romatoid artritte sorunlarınız olması durumunda üzüm size yardımcı olacaktır. Yani, kırmızı üzüm, quercetin olarak bildiğimiz biyo flavonoidleri içerir. Vitamin C ile birlikte çalışan, vücudumuzdaki enfeksiyonlar, kanser ve çeşitli iltihaplarla savaşmak için bağışıklık sistemini uyaran güçlü bir antioksidandır. Buna ek olarak, bu antioksidan ve C vitamini kombinasyonu eklemlerde ve kaslarda romatoid artritin ağrılı semptomlarını giderecektir. Üzüm çekirdeği, quercetin'e ek olarak, picenohenol adı verilen bir madde içerir. Artrit ağrısı ile mücadelemize yardımcı olan, kardiyovasküler sorunlara, stres ve alerjilere yardımcı olan başka bir antioksidandır.

Üzüm, kan damarı sağlığı için iyidir; Birçok çalışma, resveratrolün ciddi ve kronik hastalıklara yol açan inflamasyonu olumlu yönde etkileyebileceğini göstermiştir. Üzüm, antioksidanların ve antitümör bileşiklerin mükemmel bir kaynağıdır. Buna ek olarak üzümlerde flavonoidler ve quercetin bulunur. Bu elementlerin hepsi kan pıhtılaşmasını ve dolayısıyla kan pıhtılarının oluşmasını ve kötü kolesterolü önler. Bu, üzümlerin damar tıkanıklığı, enfarktüsünü veya inmeyi önleyebileceği anlamına gelir.

Üzüm güneş ışığının neden olduğu deri hasarını azaltabilir; Ultraviyole ışınların cildimize zarar verdiğini ve ciddi sağlık sorunlarına ve hatta cilt kanserine yol açabileceğini biliyoruz. Üzüm sevenler için iyi haber, bu lezzetli meyvelerde bulunan flavonoidlerin mor ötesi ışınlara olan zarar seviyesini azaltabileceğidir. 

Yeşil ve siyah üzümler arasındaki farklar;

Siyah Üzümler;

Siyah üzümde, antioksidan polifenol olan resveratrol bol miktarda bulunur. İnsan vücuduna, özellikle kardiyovasküler sisteme faydalı bir bileşiktir. Reservatrol, kan pıhtılaşmasını ve kalp daralmasını önler. Dolaşımı uyarır, iltihaplı bağırsak hastalığını hafifletir. Siyah üzümlerde ayrıca vücudumuzda serbest radikallerle savaşmak için flavonoid antosiyanini buluyoruz. Bu flavonoidin kendisi önemli miktarda beta karoten, bakır, magnezyum, kalsiyum ve demir ile C, K ve E vitaminlerini içerir.

Yeşil Üzümler - Siyah üzümden farklı olarak, yeşil üzümler biraz daha farklıdır ancak yine de çok sağlıklı ve tüketim için iyidir. Yeşil üzümlerin besin maddeleri siyah değildir, A, C ve K vitaminleri, kalsiyum ve demir gibi bazı mineraller bol miktarda bulunur. Beslenme uzmanları yeşil üzümlerin sindirim problemlerine karşı iyi geldiğini özellikle belirtmektedir.




Bu haber 19.2.2018 10:14:16 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?

  • Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları

  • Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi

  • Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin

  • Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?

  • Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?

  • Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?

  • Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir

  • Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!

  • Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!

  • Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi

  • Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler

  • Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri

  • Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!

  • Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!

  • Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!

  • Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!

  • Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!

Benzer Haberler