Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler

Güzellik / Bakım / Kadın / Manşet / Saç Stilleri / Sağlık

Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler

Kadınlarda saç dökülmesine neden olan şey hormonlar, stres ve dikkat etmeniz gereken hastalıklarla ilgili bir sorun olabilir!




Kadınlarda saç dökülmesine neden olan şey hormonlar, stres ve dikkat etmeniz gereken hastalıklarla ilgili bir sorun olabilir!  Saç son derece hassastır. Saç büyüme hücreleri, kemik iliğinden sonra vücutta ikinci sırada gelir; Saç stres altındayken dökülebilir veya bazı hastalıkların belirtisi olabilir.

Kafanın üstünde yaklaşık 100.000 kıl folikülü var ve bunların her biri, ayda 1-2 cm büyür ve iki ila altı yıl sonra dökülür. 

Saç dökülmesinin mekanik nedenleri:

Islak saçların dikkatsiz taranması ve perma saç dökülmesine neden olabilir. Güçlü şampuanlardan ve sıklıkla saç kurutma işleminden kaçınmak gerekmektedir. Sıkı gergin örgü, at kuyruğu veya topuz gibi bazı saç stillerinin, tepe noktasındaki dolaşımı zayıflattığı için saç dökülmesi riskini arttırdığı tespit edilmiştir.

Tiroid bezinin işlev bozukluğu:

Saç dökülmesine sebep gösterilebilen 30'dan fazla tıbbi neden vardır. Ancak araştırmalar en yaygın sebebin tiroid bezinin düzgün çalışmamasından kaynaklandığını gösteriyor. Kiloda ani değişiklikler, yorgunluk hissi ve ruh halinin sık değişimi gibi başka semptomlar varsa, kandaki tiroid hormonlarının analizini yaptırmak en iyisidir.

Hormonal denge kurulduktan sonra saçlar daha kalınlaşacak ve daha parlak olacaktır.

Doğum kontrol hapları:

Doğum kontrol hapı nedeniyle saç dökülmesi yeterince bilinmemektedir. Yumurtlamaya müdahale eden hormonlar, özellikle saç dökülmesi için genetik bir yatkınlığa sahip olan kadınların yüzde 10'unda saç inceltme üzerinde hareket eder. Bazen artan azalma, hap kullanımının sona ermesinden sonra gelir, bu vücudun hormonları dengeye gelene kadar geçici bir durumdur.

Sıkı diyet:

Az miktarda karbonhidrat tüketen diyetler, enerji kalorisi ve şeker eksikliği nedeniyle saç kalitesine zarar verebilir ve düşüşünü tetikleyebilir. İstediğiniz kadar protein yiyebilirsiniz, ancak enerji olmadan saçlarınız zarar görür. On kilo kaybettikten sonra, üç ila altı ay içinde ortaya çıkan olağan sonuç saç dökülmesinin artmasıdır.

Polikistik yumurtalıklar: Premenopozal kadınlarda saç dökülmesinin ikinci en yaygın nedeni polikistik over sendromudur ve aşırı miktarda testosteron ile sonuçlanır. Bu, aşırı tüylülüğe, aynı zamanda saç dökülmesine neden olabilir. Polikistik over sendromlu kadınlarda sıklıkla dengesiz hormonlar bulunur ve bu genellikle vücuttaki ve yüzdeki kılların artmasına ve  saç kaybına neden olur. Bunun yanında, çenenin alt kısmında akne mevcutsa ve kilo artarsa, sorun hormonal haplar ve doğal preparatlar ile tedavi edilir.

Doğumdan sonra saç kaybı:

Hamilelik, hormonların ani bir şekilde değişimi ve doğumla ilgili stres,  her annenin saçlarının dökülme nedenlerdir. Bununla birlikte, bu durum uzun sürmez ve genellikle birkaç ayda ve doğumdan sonra iki yıla kadar tamamen iyileşir.

Stres sonucunda saç dökülmesi:

Stres saç dökülmesine neden olabilir ve bu duruma teleogen effluvium denir. Kronik stres, bağışıklık sisteminin çalışmalarını hızlandırabilir, böylece beyaz kan hücreleri saç foliküllerine saldırır. Buna ek olarak, stres, alopesi olarak adlandırılan belirli bir saç dökülmesine neden olan şokla ilişkilidir.

Herhangi bir fiziksel veya duygusal travma, saçınızın büyüme döngüsü bozukluğuna neden olabilir. Stres, saç dökülmesine neden olabilecek hormon kortizolünün salınmasına neden olur. Boşanma, ameliyat veya hastalıkla ilgili haberler gibi ani stresli olaylar saç dökülmesi ile ilgili tüm problemlerin yüzde 25'ini oluşturmaktadır. Stresten kurtulmanın en iyi yolu gevşeme, meditasyon ve egzersizdir.

 




Bu haber 9.2.2018 14:54:41 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?

  • Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları

  • Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi

  • Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin

  • Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?

  • Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?

  • Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?

  • Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir

  • Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!

  • Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!

  • Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi

  • Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler

  • Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri

  • Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!

  • Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!

  • Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!

  • Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!

  • Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!

Benzer Haberler