Kışın saç bakımı için ip uçları

Güzellik / Bakım / Kadın / Saç Stilleri / Sağlık

Kışın saç bakımı için ip uçları

Saçınızın soğuklar karşısında zarar görmemesi için ne yapmalısınız?




Geldi geliyor derken, kış geldi. Yazın zararlı güneş ışınlarından yıpranan saçlarınızı, kışın soğuk havalarından da korumalısınız.

Aslında kış sezonu, bir fincan sıcak kahve ve güzel bir kitap eşliğinde geçirmek için iyi bir zaman olsa da, doğru önlemler almadığınızda kuru ve kasvetli havanın saçınıza zarar verebileceğini göz ardı edemezsiniz. Soğuk havalarda saçlarınız olması gerektiği kadar nem muhafaza edemeyecek ve kırılmaya ve hasar görmeye başlayacaktır. Saç dökülmesinden ve genellikle kışlık kıyafetlerinizle birlikte gelen statikten elektriklenmeden bahsetmiyoruz bile. Tüm zorluklara rağmen, doğru saç bakımı rutinine sahip olduğunuz sürece kış dönemi saçlarınıza zarar vermeden geçebilir.

 

Daha canlı ve bakımlı saçlar için işte uzman önerileri.

Deri Dökülmeleri İle Mücadele

Havadaki nemin eksikliği nedeniyle, kış aylarında kafa deriniz her zamankinden daha kuru olacaktır. Bu kuruluk, kepek ve saç dökülmesine neden olabilen saçlı deri tahrişine neden olabilir. Çoğu kişinin farkında olmadığı ise, bu kepek sorunun doğru bakım ile kolaylıkla giderilir olabileceğidir. İhtiyacınız olan tek şey, bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı ile bir çay kaşığı limon suyu. Yağı, ılışana kadar bir kaç saniye boyunca ısıtın ve ardından limon suyu ile karıştırın. Bu karışımı kafa derinize iyice yedirdikten sonra 20-30 dakika kadar bekletin. Ardından şampuanla yıkayıp duruladığınızda dökülmelerden eser kalmayacaktır.

Elektriklenme

Kışın en can sıkıcı şeylerinden biri de kıyafetlerin neden olduğu statik elektriklenmedir. Kazaklar, eşarplar, eldivenler ve takılarınız saçlarınızda elektriklenmeye neden oluyor ve saçlarınız kıvırcık bir karmaşa haline geliyor mu? Bunu çözmek için saçınızı tararken plastik bir saç fırçası kullanın. Saçlarınızı koruyan ve besleyen doğal yağları uzaklaştıracağından saçlarınızı sıcak suyla değili yalnızca ılık suyla yıkayın. Saçınızı pürüzsüz bir şekilde korumak için de bakım kremi uygulayın. Bunları yaptıktan sonra saçlarınızın elektriklenmeyeceğini fark edeceksiniz.

Mat Saçlar

Kışın nem eksikliği sadece saç derinizi kurutmakla kalmaz, saçlarınızın mat ve cansız görünmesine de neden olur. Saçlarınızı fırçalayın veya karışıklıkları gidermek için geniş dişli ahşap tarakla tarayın, ardından köklerinden uçlarına kadar saçınızın tamamına bal uygulayın. Saçınızı bir duş başlığı veya havlu ile örtün ve yaklaşık 30 dakika bu şekilde tutun. Ardından saçınızı ılık suyla yıkayın. Bal, nemi saçlarınızın içine hapseden, parlaklığı düzeltmeye yarayan ve hasar gören saçlarınızı onarmaya yardımcı bir nemlendiricidir.

Sağlıklı Saçlar İçin Zeytinyağı

İki çay kaşığı zeytinyağını ısıtın ve kafa derinize masaj yaparak iyice yedirin. Bu yavaş masaj, yağın köklere derinlemesine nüfuz etmesine yardımcı olacaktır. Bu işlem, kafa derinizin nemli kalmasına ve kan dolaşımını iyileştirmenize yardımcı olur.  Ayrıca foliküllerin yeterince beslenmesini sağlar ve saç dökülmesini de önleyecektir. İsteğe bağlı olarak, bir kaç çorba kaşığı yağı saçınızın tamamına derinlemesine olarak uygulayabilirsiniz.

Saçınızı Doğru Kurulayın

Özellikle uzun saçlarınız varsa, saçlarınızı kurutmak büyük bir sorun olabilir. Aslında saçınızı tamamen kurutmanızı da önermiyoruz zaten. Biraz nemli kalması daha faydalıdır. Saçın tamamen kurutulması saç ve saç derisi, kepek, kırılma ve kırık uçlar gibi bir çok probleme neden olur. Sürtünme hasar görmesine neden olacağından, saçlarınızı asla havluyla ovmayın. Saçınızı kurutmanın en iyi yolu, nemi bir havluyla nazikçe sıkıştırmak ve daha sonra serin ayarda bir kurutma makinesi kullanmak olacaktır. İşleri hızlandırmak için sıcak hava kullanıyorsanız, kurutucuyu saçınızdan en az 15 santimetre uzakta tuttuğunuzdan emin olun.

Bakım Kremleri

Saçlarınız kış aylarında alabileceği tüm neme ihtiyaç duyar ve bu da saç bakımı alışkanlığınızı, saç bakımınızın önemli bir parçası haline getirir. Saç yağları ve derin bakım paketlerini haftada en az bir kere kullanmanız saçınızın sağlığını korumak açısından hayati önem taşır. Her yıkamada saçınızı kremlemeniz önemlidir. Saçınızı şampuanlayın ve iyice yıkayın. Tüm köpüklerin durulanması tamamlandıktan sonra saç kremini, saçınızın ortalarından başlarına kadar uygulanmaya başlayın. Saçlarının en eski ve en hasarlı bölümü olduğu için uçlara konsantre olun. Kremi birkaç dakika saçınıza yedirdikten sonra serin veya ılık suyla durulayın. Yıkama işlemini nemli halde kapatacak ve saçınızı pürüzsüz ve pembe görünecek şekilde soğuk suyla yıkamanız önerilir.

Bu ipuçlarını saç bakım rutininizin bir parçası yaparsanız, kışın geldiğini bile fark etmezsiniz. 

 




Bu haber 18.12.2016 19:47:12 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?

  • Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları

  • Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi

  • Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin

  • Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?

  • Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?

  • Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?

  • Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir

  • Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!

  • Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!

  • Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi

  • Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler

  • Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri

  • Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!

  • Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!

  • Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!

  • Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!

  • Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!

Benzer Haberler