En Yaygın Düşük Sebepleri -2

Anne - Bebek / Anne Sağlığı

En Yaygın Düşük Sebepleri -2

Başlıca düşük sebepleri konumuza devam ediyoruz.




İmmünolojik Bozukluklar

Bir kadın vücudu, spermi yabancı bir nesne olarak görür. Fakat çoğu zaman sperm anneye, "bana mikrop gibi davranma" diye bir mesaj gönderir ve gebelik sorunsuz bir şekilde gelişir. Ancak bazı durumlarda embriyo kabul edilmez. Kadın vücudu antifosfolipid antikorları veya embriyolar da dahil olmak üzere kendi dokularına saldıran antikorlar tarafından korunuz ve döllenme gerçekleşmez.

Uzmanlar, bu alanda henüz fazla araştırma yapılmadığını söylüyor. Tedaviler halen deneysel olarak kabul edilmekle birlikte, aspirin, heparin (kan tinerleri) ve belirli steroidlerle zaman zaman başarılı tedaviler söz konusu olmuştur.

Tedavi Edilmemiş Tiroid Sorunları (Hem Hiper-ve Hipo-Tiroidizm) Ve Kontrol Edilmemiş Diyabet gibi Hastalıklar

Tiroid durumları ve kontrolsüz diabet olumsuz uterin ortamlarla ilişkilidir. Uzmanlara göre bu koşulların etkileri embriyonun hayatta kalmasını zorlaştırmaktadır. 

Şeker hastalığınızı kontrol altına almak için doktorunuzun önerdiği yaşam tarzı değişikliklerini yapın ve önerilen tedavi alaylarına uyun. Tiroid durumları genellikle ilaçla düzeltilebilir.

Erken gebelik kaybı o kadar yaygın ki, birçok doğum uzmanı bu düşükleri üremenin normal bir parçası olarak görür. En Yaygın Düşük Sebepleri -1
Erken gebelik kaybı o kadar yaygın ki, birçok doğum uzmanı bu düşükleri üremenin normal bir parçası olarak görür.

Polikistik Over Sendromu (PCOS)

PCOS veya Türkçe okunuşuyla, PKOS düzensiz yumurtlama ve menstruasyona neden olur. Erkeklik hormonu olarak bilinen testosteronun artmasına neden olur.  Diyabetli olmayan kadınlarda bile, PCOS, insülin direncine neden olur ve bu da endometriyal astarın düzgün olgunlaşmasını engeller. Üreme çağındaki kadınların yüzde 5 ila 10'unun PCOS'a sahip olduğunu tahmin ediyor. 

Metformin (Glükofaj) gibi oral antidiyabetik ilaçlarla tedavi, PCOS'lu kadınlarda düşük oranını azaltmada başarılı olmuştur.

Bakteriyel Enfeksiyonlar 

Birçok mikroorganizma, erkek ve dişi üreme bölgelerinde zararsız, hatta yardımsever olarak yaşar. Fakat bazı bakteriler, düşük yapma riski de dahil olmak üzere sorunlara neden olabilir. Özellikle mycoplasma homini ve ureaplasma urealyticum, sağlıklı erkek ve kadınların genital yollarında yaşar ve düşük yapma riskini artırabilir. Kadınlarda, bu bakterilerin enfeksiyonu endometriyumu (rahim dokusunu) şişirerek embriyonun gelişmesini imkansız hale getirebilir. Uzmanlara göre, bu bakterinin belirtisi yok, sizin veya eşinizin organizmayı taşıdığından emin olmanın tek yolu test yaptırmak. 

Bu enfeksiyonlar genellikle antibiyotiklerle kolayca tedavi edilebilir.

Yaşam Tarzı (Sigara, Alkol, Uyuşturucu, Çevresel Toksinler)

Nikotin plasentayı geçmekte ve kan temini ve fetüsün gelişimine müdahale etmektedir. Sigara veya içki içenlerde, içmeyenlere oranla iki kat fazla düşük oranı görülmektedir. Günde iki kadehten fazla alkollü içki tüketmenin de düşük yapmakla ilgisi olduğu bilinmektedir. Son olarak, çiftlikler, ameliyathaneler, dişhekimliği ofisleri ve hastane laboratuvarları da dahil olmak üzere bazı ortamlarda çalışan kadınların sebepleri bilinmeyen nedenlerle düşük yapması mümkündür. 

Uzmanlara göre, hamileliğe başlamadan önce tüm zararlı alışkanlıklardan vazgeçmek gerekmektedir. İş yerinizin sizin için sağlıklı olmayabileceğinden endişeleniyorsanız mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz. 




Bu haber 21.2.2017 22:48:24 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?

  • Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları

  • Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi

  • Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin

  • Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?

  • Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?

  • Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?

  • Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir

  • Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!

  • Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!

  • Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi

  • Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler

  • Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri

  • Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!

  • Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!

  • Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!

  • Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!

  • Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!

Benzer Haberler