Bebekler en çok neden ağlar?

Anne - Bebek / Bebek Sağlığı

Bebekler en çok neden ağlar?

Bebekler ağlar. Açlığa, acıya, korkuya ve daha bir sebebe ağlarlar. Bebeğinizin size ne söylemeye çalıştığını nasıl anlarsınız?




Çocukların çığlıklarının ne anlama geldiğini anlamak başlarda zor olaiblir. Ancak zaman geçtikçe siz de çocuğunuzun neden ağladığını kolayca anlayacaksınız.

İşte ağlamaları için en yaygın sebepler

Açlık

Bebeğiniz ağladığında aklınıza gelen ilk şey aç olabileceğidir. Açlığın belirtilerini tanımayı öğrenmek, ağlama aşamasından önce bebeğinizin karnını doyurmaya başlamanıza yardımcı olacaktır. Yeni doğmuş bebeklerde açlık işaretlerini anlamak daha kolaydır. Eğer bebeğiniz dudaklarıyla meme emer gibi yalanıyorsa, yanaklarına elinizi deydirdiğinizde, kafasını elinize doğru çeviriyorsa ve eliyle ağzını tutuyorsa bilin ki acıkmıştır.

Gaz Sancısı

Gaz ya da kolik ile ilgili karın sorunları sık sık ağlama sebebi olabilir. Kolik olarak bilinen gizemli durum genellikle günde en az 3 saat, haftada en az 3 gün ve en az 3 hafta boyunca devam eden ağlama nöbetleri şeklinde görülür. 

Bebeğiniz beslendikten sonra sık sık çığlık atarak ağlıyorsa bir çeşit karın ağrısı olabilir. Bir çok anne baba, gaz giderici damlalar, hatta değişik otlar kullansa da bunların kesin sonuç sağladığı kanıtlanamamıştır. Bu tip alternatif sağlık ürünlerini kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. En doğru yöntemi doktorunuz önerecektir.

Eğer bebeğiniz kolik değilse bile, beslendikten sonra gaz sancısına kapılabilir. Gazdan şüpheleniyorsanız, onu sırt üstü yatırıp, ayaklarından tutup nazikçe bisiklet hareketi yaptırmayı deneyin. Bu hareket ona iyi gelecektir.

Geğirme İhtiyacı

Geğirmek zorunlu bir ihtiyaç değildir. Ancak bebeğiniz karnı doğduktan sonra ağlıyorsa, geğirme ihtiyacı olabilir. Bebekler emme sırasında hava yutarlar. Yuttukları bu hava rahatsızlık verebilir. Bazı bebeklerde bu hava yutma nedeniyle mide bulantıları da görülebilir. Geğirmek bebeğinizi rahatlatacaktır. 

Kirli Bez

Bazı bebekler bezleri kirlendiğinde hemen tepki verirken, bazıları daha uzun süre dayanabilmektedir. Ancak kirli bez başlı başına bir ağlama sebebi olabilir. Neyse ki, anlaması ve çözmesi kolay bir sorundur. 

Uyku İhtiyacı

Gün içinde yorulan bebekler, her an her yerde uyumak isteyebilir. Eğer gerekli ortamı bulamazlarsa bu onları rahatsız eder ve ağlamaya başlarlar. Özellikle de aşırı yordun olduklarında. 

Kucak İhtiyacı

Bebekler sarılmaya sandığımızdan daha fazla ihtiyaç duyarlar. Anne ve babalarının yüzlerini görmek, seslerini duymak, kalp atışlarını veya kokularını hissetmekten çok hoşlanırlar. Bildikleri sesler veya kokular, kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Bebeğinizin ağlaması, sizi yakınlarında istiyor olmasından kaynaklanabilir. 

Çok Soğuk veya Çok Sıcak

Bebeğiniz üşüdüğünde veya altını değiştirirken poposunu soğuk bezle sildiğinde sizi protesto etmek için ağlayabilir. Yine aynı şekilde, banyo yaparken de çok sıcak veya soğuk su, bebeğinizin ağlayarak tepki vermesine neden olacaktır. Yeni doğan bebekler sıcak ortamları tercih ederler. Ancak çok sıcak olmasından da rahatsız olurlar. 

Canının Yanması

Bebeklerin ne kadar narin olduklarını söylemeye gerek yok. Bazen ayak parmaklarına dolanan bir saç teli bile onların canlarının yanması için yeterli olabilir. Giydikleri kıyafetin etiketinin batması veya kaşındırıcı bir kumaş bile ağlamalarına yeterli olabilir. 

Diş Ağrısı

Yeni diş çıkartan bebeklerde bu ciddi bir acı kaynağı olabilir. Normal olarak acıdan dolayı da ağlayabilirler. Bebeğiniz ağrılı gibi görünüyorsa ve neden acı çektiğini anlayamıyorsanız diş etini parmağınızla kontrol edin. Çıkmaya başlayan bir dişin sert kenarlarını bu şekilde kolaylıkla hissedebilrsiniz. Ortalamak olarak ilk diş 4 ile 7 ay arasında çıkmaya başlayacaktır. 

Uyarıcı Etkiler

Bebekler çevresindeki dünyayı uyaranlar sayesinde öğrenirler. Ancak gereğinden fazla uyaranlardan da rahatsız olurlar. Fazla ışık, gürültülü ortamlar veya sert hareketler rahatsız olmaları ve ağlamaları için yeterlidir. 

Bazen de tam tersi olarak, bebekler sakinlikten sıkılabilirler. Böyle zamanlarda bebeğinizin dikkatini dağıtmak için çevredeki nesneleri gösterebilirsiniz. Hatta dışarı çıkıp hava almak bile onu çok rahatlatacaktır.

İyi Hissetmemek

Bebeğinizin temel ihtiyaçlarını karşılamanıza rağmen ağlıyorsa kendini iyi hissetmiyor olabilir. Olası ateş durumu veya başkaca hastalık belirtileri için dikkatli olmanızı öneririz. Hasta bir bebeğin ağlaması, açken veya altı kirliyken ağladığından farklı olacaktır. Bu gibi durumlarda doktorunuzla görüşmeniz faydalı olacaktır.

 




Bu haber 17.12.2016 22:39:36 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?

  • Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları

  • Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi

  • Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin

  • Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?

  • Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?

  • Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?

  • Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir

  • Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!

  • Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!

  • Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi

  • Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler

  • Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri

  • Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!

  • Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!

  • Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!

  • Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!

  • Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!

Benzer Haberler