İkiz Bebeklerin Emzirilmesi

Anne - Bebek / Anne Sağlığı

İkiz Bebeklerin Emzirilmesi

İkiz bebekleri emzirmek, tek bir bebeği emzirmekten çok daha zordur tabi ki. Ancak gözünüz korkmasın. Bunun altından kalkmanın da kolay yolları var.




Tek bebeği emzirmek sürekli karşılaşılan bir durum olduğu için alışılmış bir durumdur. Ancak söz konusu 2 bebek olunca gözünüz korkabilir. Ancak üzülmeyin. Gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor değil.

İkiz bebek sahibi annelerin en korktuğu şey, sütün yetmemesidir. Özellikle doğumdan sonraki ilk aylarda bebekler neredeyse her yarım saatte bir emmek isteyecektir. Kulağa inanılmaz gibi gelse de, anne bedeni, bebekler için gereken tüm sütü sağlayacaktır. 

Bu konu ile ilgili merak edilen sorulardan bazılarını sizin için cevapladık.

Emzirme, şişe beslemesinden daha fazla zaman alır mı?

Anne sütünü aynı anda vermek için bebeklerinizi aynı anda beslemek aynı miktarda zaman alır. Bununla birlikte, şişe beslemesi, şişeleri yıkamak ve sterilize etmek için formülasyonu hazırlamak ve ısıtmak için ekstra zaman gerektirir.

Birden fazla bebeği beslemek için yeterli süt üretebilir miyim?

Arz ve talep kanunu emziren annelerinin ikizleri için geçerlidir. Bebeğinizi emzirirseniz, vücudunuzun yeterli miktarda süt tedarik edeceğinden emin olabilirsiniz. Hatta, bebeğiniz göğüslerinizi boşaltmazsa, fazlalığın rahatsız etmemesi için sütünüzü pompa ile boşaltmanız gerekebilir. Sütünüzün besleyici olmadığını düşünüyorsanız hemen bir emzirme hemşiresi ile görüşünüz. Hemşirenizin vereceği talimatlarla sütün kalitesini kolaylıkla arttırabilirsiniz.

Emizrme problemleri

Emzirme ağrısı, düşük süt sağlama ve daha fazlası gibi çeşitli meme sorunlarınız olabilir. Bunların sorun haline dönüşmemesi için mutlaka doktorunuzla görüşün. Erken önlem aldığınızda, emzirme sürecinin sizin için acı verici bir hal almasının önüne geçmiş olursunuz.

Sert veya esnek bir besleme programına uymalı mıyım?

Esnek bir program ve bebeklerinizi aynı anda beslemek, değerli zamanınızı kullanmanın en ekonomik yoludur. Bununla birlikte bebekler bireylerdir, bu nedenle ikizlerden biri, her üç saatte bir emmek isterken, diğeri iki saatte bir emmek isteyebilir. Bazı anneler, erken acıkan bebeği bekleterek, diğeri ile aynı anda besleme yolunu seçebilirken, bazıları da her bebeğin acıktığı an emmesini sağlayabilir. Çocukların durumuna göre ortalama bir zaman belirleyebilirsiniz.

Emzirmek için aynı anda iki bebeği nasıl tutabilirim?

Bebeğinizi desteklemek için bir havlu veya bakım yastığı kullanabilirsiniz. İkiz bebekler için özel olarak tasarlanmış emzirme bezleri veya emzirme yastıklarından da satın alabilirsiniz. Bu yastıklar sizin de, bebeğinizin de daha rahat etmesini sağlayacaktır.

Emzirme sırası

Bebekleri hep aynı memeden emzirmeyin. İki bebeğiniz de aynı şekilde emmeyecektir. Biri daha çok süt emerken, diğer bebeğiniz daha az süt ile doyabilir. Bu da göğüsteki süt kanallarının tıkanmasına veya aşırı kullanımdan dolayı tahriş olmasına neden olaiblir. Her emzirmede olmasa bile en geç gün aşırı bebeklerin yerini değiştirin. Bu sayede süt kanallarının eşit kullanılmasını sağlayacaksınız. Değişen göğüsler bebeğinizin gözlerinin eşit egzersiz ve stimülasyona ulaşmasına yardımcı olur.

Ayrıca emzirme süresince bol su içmeyi unutmayın. Bu sayede hem süt veriminiz artacak, hem de vücudunuz toksin atmış olacaktır.




Bu haber 4.2.2017 23:02:59 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Ayaklarınızdaki Koku Nasıl Önlenir?

  • Sabahları Dinç Uyanmanın Püf Noktaları

  • Konjunktivit; Nedenler, Belirtiler, Önleme Ve Tedavi

  • Şifa Kaynağı Olan Bu Meyveyi Mutlaka Tüketin

  • Uyurken Sol Tarafınızda Yatmanızın Sağlığınız Üzerinde Kesin Bir Etkisi Var mı?

  • Çin Astrolojisine Göre Ben'lerin Anlamı Nedir?

  • Muzların Sağlık Sorunlarınızı Nasıl Kolaylaştırdığını Biliyor musunuz?

  • Bu İkili Kanser Dahil Pek Çok Hastalığa İyi Gelebilir

  • Bir Diliminin Kokusu Bile Güne Zinde Başlamanıza Yardımcı!

  • Şeker hastalığı ile nadiren ilişkili olan 4 çeşit gıda!

  • Televizyon İzlemek Yerine Beş Farklı Alternatif Önerisi

  • Saç Dökülmesine Neden Olan Faktörler

  • Ağız İçi Yaralarına Doğal Tedavi Yöntemleri

  • Egzersiz Yapmadan Doğal Olarak Yağ Yakabilirsiniz!

  • Diş Fırçanız Hakkında Rahatsız Edici Gerçekler!!!

  • Bu Bitkinin Yaprağını Yaktığınızda Stres Kaybolur!

  • Tırnak Cilası Uyguladıktan 10 Saat Sonra Vücudunuzda Neler Olduğunu Öğrenin!

  • Karanfil'in Neye İyi Geldiğine Şaşıracaksınız!

Benzer Haberler