En Yaygın Düşük Sebepleri -1

En Yaygın Düşük Sebepleri -1

Erken gebelik kaybı o kadar yaygın ki, birçok doğum uzmanı bu düşükleri üremenin normal bir parçası olarak görür.


Düşük yaptıysanız, sebebinin ne olduğunu ve bunun tekrar olmasını önlemek için neler yapabileceğinizi bilmek istersiniz. Öncelikle korkmanıza hiç gerek yok. Tekrar hamile kalmanızda hiç bir engel yok. Uzmanlara göre, düşük yaptıktan sonra tekrar hamile kalma ihtimaliniz en az %80. 

Düşük vakalarının çoğunluğu rastgele, özel bir olay veya bir nedeni olmadan gerçekleşiyor. İki veya üç kez düşük yapan  (devam eden düşük olarak da adlandırılır) kadınlar, gebeliklerinin kendiliğinden sona ermesine neden olan tıbbi bir soruna sahip olduklarını öğrenebilirlerse de, tekrarlayan düşüklerin yarıya yakınında bilinen bir sebep yoktur.

Tekli veya tekrarlayan düşüğe neden olan en yaygın nedenler

Kromozomal Anormallikler

Uyumsuz kromozomlar düşüklerin en az% 60'ını oluşturmaktadır. Kromozomlar, genlerimizi taşıyan her hücredeki küçük yapılardır; Her birimizde 23 çift bulunmaktadır, bunlardan biri annemizden, diğeri babamızdan gelmektedir. Bazen, yumurta ve sperm buluştuğunda, biri ya da diğer biri arızalı olur ve daha sonra kromozomlar düzgün şekilde sıralanamaz. Bu durumda ortaya çıkan embriyo bir kromozom anomalisine sahiptir ve gebelik genellikle düşük yapmakla sonuçlanır. Ardından iki veya daha fazla düşük yapmak durumunda olan çiftler bazen tıbbi testler yoluyla onları etkileyen kromozomal anomalilere sahip olduklarını öğrenirler, ancak gebeliğin tutulmasını önlemezler.

Ne yapabilirsiniz?

Eğer düşük yaparsanız sabırlı olun. Olasılıklar, tekrar hamile kalacağınız ve sağlıklı bir bebek doğurmanıza izin vermektedir. Bununla birlikte, tekrar kötüye giderseniz, geçtiğiniz dokuyu muhafaza etmeyi düşünün (Mümkünse steril salin kontak lens solüsyonuna kaydedin) ve kromozom testi için bir laboratuara gönderilmesi için doktorunuza götürün. 

Uterus Anormallikleri ve Yetersiz Serviksler

"Anormal" şekilde şekillendirilmiş veya bölünmüş "uterus" septumu olan bir rahminiz varsa - embriyo implante edemediği veya implante etmediği için düşük gerçekleşir. Uzmanlara göre, düşüklerin yaklaşık yüzde 10'unu uterin anomaliler oluşturmaktadır. Zayıflamış veya yetersiz bir servikse düşük tröste yol açabilecek başka bir problem de olabilir, çünkü ilk trimesterin sonuna doğru fetus yeteri kadar büyümüş ve serviks büyümeye başlamıştır. Serviks zayıflarsa fetüsü tutamaz.

Ne yapabilirsiniz?

Doktorunuz tekrarlayan düşükleri görene veya gebelik devam etene kadar bu sorunu keşfedemez. İyi haberse, uzmanlara göre  uterin septum ameliyatla düzeltilebilmektedir. Ve eğer yetersiz bir serviksünüz varsa, doktorunuz rahim ağzında kapalı tutmak için bir sicil koyacaktır, bu da bir serklaj denen bir prosedür olacaktır. Hamileliğinizin bir parçası için yatak istirahatını veya hastaneye yatırılmasını da isteyebilirsiniz.

Başlıca düşük sebepleri konumuza devam ediyoruz. En Yaygın Düşük Sebepleri -2
Başlıca düşük sebepleri konumuza devam ediyoruz.

 





Okuyucu Yorumları