Taşikardi Nasıl Tedavi Edilir (Hızlı Kalp Atışları)
Taşikardi, öncelikle nedenlerini belirleyerek tıbbi denetim altında tedavi edilmesi gereklidir. Bununla birlikte, taşikardi durumunda kullanılabilen bazı kendi kendine yardım yöntemleri vardır.
Taşikardi, kalbimizin normalden daha hızlı atması durumudur.
Taşikardi, öncelikle nedenlerini belirleyerek tıbbi denetim altında tedavi edilmesi gereklidir. Bununla birlikte, taşikardi durumunda kullanılabilen bazı kendi kendine yardım yöntemleri vardır.
Nefesinizi bir süre muhafaza ederseniz, bir bardak soğuk su içerseniz nabız en kolay şekilde yavaşlar. Ayrıca, tüketilen Omega 3 yağ asitleri, kalp atış hızını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
Öte yandan, sigaralar, alkol, çay ve kahve duyarlılığı artırabilir, bu nedenle miktarlarını azaltmak veya tamamen bırakmak önerilir.
Koşmak, sindirilmesi zor yiyecekler yemek, sigara ve alkol kullanmak, heyecanlanmak, çay ve kahve içmek, bazı ilaçlar ve kadınların regl dönemleri taşikardiye neden olabilir.
Taşikardi söz konusu olduğunda, acil olarak en yakın hastaneye gidip muayene olmanız en doğru karardır. Yanınıza bir yakınınızı almanız iyi olacaktır.
Nöbetleri önlemek için, doktorunuz kalp kası tahrişini azaltmak için tedavi edici reçete yazabilir.
Kalbin kas olduğunu ve taşikardi gibi nöbetler sırasında "tüketildiğini" unutmayın. Sahip olduğunuz taşikardi için çok şey yapamazsınız, ancak kesinlikle kalbinizi sağlıksız alışkanlıklardan kurtarmaya çalışabilirsiniz.
Diğer Haberler
Tool Types and Application AreasOne of the primary effects is impact energy transfer efficiency. When an incorrect tool is used, impact energy is reflected back into the breaker body instead of being transmitted into the material.
Uç Tipleri ve Uygulama AlanlarıPiston sızdırmazlık sistemi, hidrolik kırıcının darbe üretiminde en kritik unsurlardan biridir. Sızdırmazlık bozulduğunda piston hareketini düzenleyecek basınç farkı oluşmaz ve hız performansı düşer.
Critical Components Of The Piston And Impact MechanismThe piston, regarded as the heart of the impact system, works together with its surface hardness, machining quality, ring design, sealing elements, and in gas-assisted systems the accumulator diaphragm to generate high-frequency energy.
Hidrolik Kırıcılarda Piston Ve Darbe Mekanizmasının Kritik ParçalarıDarbenin kalbi olarak kabul edilen piston, yüzey sertliği, işleme kalitesi, kullanılan segman yapısı, sızdırmazlık elemanları ve gaz destekli sistemlerde akümülatör diyaframı ile birlikte çalışarak yüksek frekansta enerji üretir.
Which part of the crusher changes the most?The wear mechanism depends on multiple factors, including impact intensity, stone and moisture conditions, operating angle, and material type.