Taşikardi Nasıl Tedavi Edilir (Hızlı Kalp Atışları)
Taşikardi, öncelikle nedenlerini belirleyerek tıbbi denetim altında tedavi edilmesi gereklidir. Bununla birlikte, taşikardi durumunda kullanılabilen bazı kendi kendine yardım yöntemleri vardır.
Taşikardi, kalbimizin normalden daha hızlı atması durumudur.
Taşikardi, öncelikle nedenlerini belirleyerek tıbbi denetim altında tedavi edilmesi gereklidir. Bununla birlikte, taşikardi durumunda kullanılabilen bazı kendi kendine yardım yöntemleri vardır.
Nefesinizi bir süre muhafaza ederseniz, bir bardak soğuk su içerseniz nabız en kolay şekilde yavaşlar. Ayrıca, tüketilen Omega 3 yağ asitleri, kalp atış hızını yavaşlatmaya yardımcı olabilir.
Öte yandan, sigaralar, alkol, çay ve kahve duyarlılığı artırabilir, bu nedenle miktarlarını azaltmak veya tamamen bırakmak önerilir.
Koşmak, sindirilmesi zor yiyecekler yemek, sigara ve alkol kullanmak, heyecanlanmak, çay ve kahve içmek, bazı ilaçlar ve kadınların regl dönemleri taşikardiye neden olabilir.
Taşikardi söz konusu olduğunda, acil olarak en yakın hastaneye gidip muayene olmanız en doğru karardır. Yanınıza bir yakınınızı almanız iyi olacaktır.
Nöbetleri önlemek için, doktorunuz kalp kası tahrişini azaltmak için tedavi edici reçete yazabilir.
Kalbin kas olduğunu ve taşikardi gibi nöbetler sırasında "tüketildiğini" unutmayın. Sahip olduğunuz taşikardi için çok şey yapamazsınız, ancak kesinlikle kalbinizi sağlıksız alışkanlıklardan kurtarmaya çalışabilirsiniz.
Diğer Haberler
Which part of the crusher changes the most?The wear mechanism depends on multiple factors, including impact intensity, stone and moisture conditions, operating angle, and material type.
Hidrolik Kırıcıların En Çok Aşınan ParçalarıAşınma mekanizması düşük yağlama, aşınmış burçla çalışmak, yan yük, akümülatör basınç arızaları, hatalı montaj gibi nedenlere bağlıdır. En sık görülen hasarlar ise yüzeyde çizikler ve oyuklar, piston ucunda kırılma, aşırı ısınma nedeniyle yüzey kararması ve darbe frekansında düşmedir.
An Engineering Guide To Choosing The Right BreakerOne of the most critical factors determining hydraulic breaker performance is its compatibility with the carrier machine. Carrier machines may include excavators, backhoe loaders, mini excavators, demolition robots, or skid-steer loaders.
Doğru Kırıcıyı Seçmenin Mühendislik RehberiHidrolik kırıcılar, çalışma sırasında çok yüksek hızda ve yüksek kuvvet altında hareket ettiği için, birçok bileşeni zamanla aşınır ve düzenli bakım, yedek parça değişimi gerektirir.
Engineering the Impact: Hydraulic BreakersDesigns vary depending on the brand and model. Some breakers are optimized for higher impact frequency, while others are engineered to deliver greater impact energy.