Bu Akşam Yine Çok Ödevim Var!!!!!

Bu Akşam Yine Çok Ödevim Var!!!!!

Ev ödevleri ne kadar verilmeli? Ev ödevi arttıkça ailede stres de artmakta!!! Fazla verilen ödev faydadan çok zarar getirebilir...


Ödev gerekli midir?

Onlarca tartışmadan sonra araştırmacılar ödevin artı ve eksileri ile ilgili gerçeği hala araştırmakta...

Ev ödevi verilmeli mi? Çocuklar, ödevlerini yapmaktan sızlandığı sürece, ebeveynler ve eğitimciler ödevin yararlı olup olmadığını tartışmakta. 

Aslında, çok fazla ödev, faydadan çok zarar verebilir. Uzmanlar, sıkıntı ve akademik materyale yönelik tükenmişlik, aileye ve ders dışı aktivitelere daha az zaman, uyku eksikliği ve stres artışı gibi dezavantajları belirttiler.

Araştırmacılar "küçük çocuklar her gün oynamak için zamana ihtiyaç duyarlar" diyor. Kuşkusuz, fiziksel aktivite zamanı çocukların sağlığı ve refahı için önemlidir.

Ev ödevi arttıkça aile stresi de artmaktadır.

Uzmanlar "yoğun çalışma gerektiren ödev, kimseye iyi gelmiyor" diyor. Yine de, farklı konularda farklı türde görevler gerektiğini söylüyor. Mesela kelime ve imla gibi şeyler, uygulama yoluyla öğrenilir. Ev ödevlerinde bunlar pekiştirilir.

Uzmanlar her ders için evde 10 dakikalık bir ödev verilmesi gerektiğini, örneğin 50 matematik sorusu değil de 10 matematik sorusu verilebilir görüşünde.

Yine de ev ödevi kültürünü değiştirmek kolay olmayacak gibi...

 





Okuyucu Yorumları