Muayene Odalarındaki Oyuncaklarda Mikrop Olabilir

Muayene Odalarındaki Oyuncaklarda Mikrop Olabilir

Çocuklarımızın doktor kontrollerinde dikkat etmemiz gereken unsurlar!


Çocuk doktorlarının odasında doldurulmuş hayvanlardan kaçının. Ya da daha iyisi, çocuğunuzun bir doktor randevusu olduğunda kendi oyuncaklarınızı kullanın.Doktorların ofislerinde mikropların yayılmasını önleme yönündeki ipuçlarından biri de budur.

Uzmanlara göre, bekleme odalarında mikrop barındıran ve temizlenmesi zor peluş oyuncaklar bulunmamalıdır. Bunun yerine, ebeveynler çocukları için evlerinden oyuncak getirmelidir.

Doktor ofislerinde veya diğer ayakta hastanelerde enfeksiyon kontrolü, hastanelerde olduğu kadar sıkı olmalıdır.

Öksürük ve hapşırık, görgü kuralları ve el hijyeni, enfeksiyonların önlenmesi için önemli önlemlerdir. Çocuk doktorlarının, öksürdükleri ve hapşırdıkları zaman burnunu ve ağzını elleri yerine dirsekleriyle kapatması gerektiği hakkında gelen hastalarını bilgilendirmelidir.  

Ayrıca, bekleme odalarında alkol bazlı sabunlaştırıcılar ve maskeler bulunmalıdır.

Ayrıca çalışanlar, boğmaca, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, suçiçeği ve hepatit B dahil olmak üzere diğer aşı önleyici enfeksiyonlara karşı dokunulmazlığın veya aşılamanın dokümantasyonunu sağlamalıdır.

Uzmanlar, kistik fibrozlu hastalar için özel önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Akciğerleri, ilaca dirençli bakteriyel enfeksiyonlara karşı özellikle savunmasız olduklarından, doğrudan bir muayene odasına götürülmeli ve bekleme odasında bırakılmamalıdır.





Okuyucu Yorumları