Sindirim Sisteminizin Sağlığı İçin 5 Kolay Yöntem
Sağlıklı Bir Sindirim Sistemi

Sindirim Sisteminizin Sağlığı İçin 5 Kolay Yöntem

Sindirim sorunları mı yaşıyorsunuz? Bu basit ipuçlarını takip ederek sindirim sistemi sağlığınızı koruyabilirsiniz.


1. Glutamin bakımından zengin gıdaları tüketin:

Sindirim sorunlarınızda size yardımcı olabilecek bir doğal yöntemin glutamin olduğunu unutmayın. Bağırsak sağlığınız için oldukça iyidir. Sindirim sorunlarınızı ortadan kaldırmak için ıspanak, yumurta, balık, et, pancar, maydanoz, süt ve süt ürünleri, fasulye gibi glutamin bakımından zengin gıdaları tüketin.

2. Bol bol su için: 

Su içme alışkanlığınız yoksa bu birçok sindirim rahatsızlıklarına neden olacaktır. Günde mutlaka 8 bardak su tüketmelisiniz. Eğer su içme alışkanlığınız yoksa ve sade su tadından sıkıldıysanız ona biraz limon ekleyebilirsiniz. 

3. Tüm gıdaları tüketin:

Kendinizi kısıtlamayın. Her gıdadan tüketmeye çalışın. Canınız ne istiyorsa onu yiyin. Ancak, hızlı yemek yemek sindirim sorunlarına yol açıyor. Ağzınıza aldığınız besinleri yavaş yavaş çiğneyin. Hem daha sağlıklı olacak hem de formda kalacaksınız.

4. Karaciğerinizi sağlıklı tutun:

Sindirim sağlığınız için karaciğerinizi korumak çok önemlidir. Bunun için karaciğeri seven yiyecekleri bol miktarda tüketin. Havuç, karahindiba, pancar ve yeşil yapraklı sebzeler sizin için iyi olacaktır.

5. Düzenli uyku uyuyun, stresten uzak durun:

Stres, birçok sindirim sorunlarına neden olur ve çoğu hastalığın baş sebebidir. Aynı zamanda uykusuzluğa da neden olur. Kendinizi rahatlatmak için gece yatmadan önce yoğurt tüketin. Yoğurt, stres için oldukça iyidir. Gevşeyin ve rahatça uyku uyuyun. En az 7 saat uyku uyumalısınız. Ayrıca yoğurt sindirim düzensizlikleri için de sağlıklıdır. 





Okuyucu Yorumları